Juu, paard!

Emma is zo’n vrouw die een homobar kan binnengaan en terug buiten komt met een telefoonnummer. Hoe ze het doet, ik kan er niet echt een vinger op leggen, maar ze is als een vortex voor nieuwsgierige blikken en algehele aandacht.

Verder is ze ook een sprekend voorbeeld van iemand die eerst doet en dan pas denkt. Een uitgesproken je-m’en-foutist. Zij is de jongedame die in de vroege uurtjes in het Gentse kanaal springt. Lawyer by day (dit jaar nog in ons land als au pair), happy go lucky by night. Een streepje zon voor koude dagen.

Het was pas september toen we met een kleine gaggel vrouwen op pad vertrokken. Vrijdagavond: ribbetjes eten, drinken, dansen! We zitten op het terras van de Gekroonde Hoofden; wilde plannen te smeden en al dat leuks. Emma vindt dat het tijd is voor een uitdaging, en samenzweerderig duwt ze haar hoofd in ons kleine cirkeltje.

“Ik daag jullie uit om een willekeurig persoon te bespringen als een echte amazone”, jubelt ze met groot jolijt. Wij kijken even merkwaardig als u nu waarschijnlijk, daar helemaal alleen achter uw computer.

Wanneer we haar, als nuchtere Belgische vrouwen, voor gek verklaren bestrijkt een blik van pure idiotie en vastberadenheid haar gezicht. Ze gluurt langs onze precaire blikken heen en zet haar zinnen op een schriele puber die voor het restaurant staat met enkele vrienden.

Met haar ogen op hem gebrand klautert ze om onze stoelen heen en als een gazelle tippelt ze op hem af. Ze werpt zich over zijn schouders heen,  gooit haar linkerbeen om zijn middel en roept heel enthousiast: “Juu, paard!”

De jongen, ik schat hem zo’n kilo of 60, is geen waardige tegenstander en tuimelt met Emma, nog in volle extase van haar heldinnendaad, pardoes de grond op. De jongen vindt het niet erg dat een schone deerne tot zijn val heeft geleid. Wij liggen met zijn vijven bijna op de grond van het lachen, met enorme kramp van het schuddebuiken. En Emma? Die krijgt het telefoonnummer van de ober toegeschoven.

Meisjes

Advertisements

One thought on “Juu, paard!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s